top of page
  • baptistencoevorden

Tegenslagen overwinnen

‘Voer mijn ziel uit de gevangenis, niet opdat ik dan van mijzelf en mijn vrienden zal kunnen

genieten en gerust op mijn gemak zal kunnen leven, nee, ook niet opdat ik dan mijn land zal

kunnen beveiligen, maar om Uw naam te loven.’

Matthew Henry


Als tiener werd David gezalfd als de volgende koning van Israël. Maar in plaats van de troon te bestijgen in een gloed van glorie, rende hij jarenlang weg van Saul, de koning van Israël, die herhaaldelijk hem probeerde te doden.

Gedurende deze tijd klaagt David bij God: hij heeft eerlijke gesprekken over zijn situatie terwijl hij vasthoudt aan de hoop dat God hem zal herstellen.

Davids klaagzangen stelden hem in staat zijn verdriet te uiten, te schreeuwen om gerechtigheid en Gods trouw te gedenken. Door zich te concentreren op Gods trouw, herinnerde David zich Gods karakter, en het kennen van Gods karakter hielp hem om hoop te houden. Daarom kon David zelfs in de moeilijkste situaties zeggen: "Ik roep tot U, Heer: U bent mijn schuilplaats, al wat ik heb in het land der levenden" (Psalm 142:6).

Wat David misschien niet wist in de jaren dat hij voortvluchtig was, dat deze ervaring hem in feite opleidde om de leider en strijder te worden die Israël nodig had. De tegenslagen die hij doorstond versterkten zijn karakter en maakten de weg vrij voor zijn toekomstige doel.

Als je merkt dat je omringd wordt door tegenstand, kan verdriet een geschenk zijn dat je helpt om je situatie te begrijpen. Want verdriet is niet het einde van je reis.

Als je jouw hoop op Jezus stelt, treur je nooit tevergeefs, want de God die was, is ook de God die dat doet. Daarom kun je, wat je ook meemaakt in je leven, vasthouden aan deze hoop: Jezus kan je tegenslagen en zorgen veranderen in een opstelling voor je bestwil en Zijn glorie. Hij kan jouw pijn op zich nemen en voor Zijn doeleinden gebruiken. Al voel jij je alleen in de woestijn, Hij kan een weg voor je banen. Als je doorgaat met het naderen tot Hem, ontdek je misschien dat je huidige strijd je traint voor toekomstige doeleinden die Hij voor jou en de mensen om je heen heeft.


Uw broeder in Christus, Johan Wopken

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Van beloften naar vervulde verbonden

Besef dus goed: alleen de Heer, uw God, is God en Hij houdt woord; Hij komt Zijn beloften na en is trouw aan ieder die Hem liefheeft en die doet wat Hij gebiedt, tot in het duizendste geslacht.       

Onze veilige basis

“Al zouden de bergen wijken en de heuvels wankelen, mijn liefde zal nooit meer van jou wijken en mijn vredesverbond is onwankelbaar – zegt de Heer, die zich over je ontfermt." Jesaja 54:10 Elke keer a

Niet van deze wereld

Duizenden jaren lang hebben mensen zich rond kampvuren verzameld en naar de nachtelijke hemel gekeken, terwijl ze de sterren bestudeerden. Dankzij telescopen en satellieten en de vooruitgang in de mod

Comments


bottom of page